Dan geodetske službe i Vojnogeografskog instituta

Utorak, 5.2.2019 | Kultura i tradicija

Praznici geodetske službe i Vojnogeografskog instituta obeleženi su danas svečanim skupom u Vojnogeografskom institutu (VGI) u Beogradu.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici organizacionih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, aktivni i penzionisani pripadnici geodetske službe i VGI-ja, te brojni gosti iz naučnih i obrazovnih institucija s kojima Institut sarađuje. 

Zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov pozdravio je prisutne u ime načelnika Generalštaba Vojske Srbije i čestitao dan službe, ističući da su pripadnici Vojske Srbije ponosni na Institut, s kojim sigurno i nesmetano idemo napred kad je u pitanju geotopografsko obezbeđenje. 

Govoreći o najvažnijim rezultatima rada ustanove u 2018. godini, zamenik načelnika Vojnogeografskog instituta pukovnik dr Slaviša Tatomirović istakao je da će prethodna godina ostati upamćena po reakreditaciji VGI-ja kao istraživačko-razvojnog instituta za period od 2018. do 2022. godine.

Na kraju svečanosti dodeljena su priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama s kojima VGI sarađuje, a plaketa Instituta uručena je general-majoru Iliji Todorovu.

Povezane vesti