Pripadnici Prve brigade otputovali u Ukrajinu

Subota, 6.7.2013 | Obuka

Četrdeset sedmoro pripadnika 11. pešadijskog i 17. mehanizovanog bataljona Prve brigade otputovalo je danas u Međunarodni centar za mirovne operacije i bezbednost (International Peacekeeping and Security Centre – IPSC) u ukrajinskoj oblasti Javoriv, radi učešća u multinacionalnoj vežbi obučavanja i vežbi na terenu pod nazivom „Hitar trozubac 2013“ (Rapid Trident 2013).

Četrdeset sedmoro pripadnika 11. pešadijskog i 17. mehanizovanog bataljona Prve brigade otputovalo je danas u Međunarodni centar za mirovne operacije i bezbednost (International Peacekeeping and Security Centre – IPSC) u ukrajinskoj oblasti Javoriv, radi učešća u multinacionalnoj vežbi obučavanja i vežbi na terenu pod nazivom „Hitar trozubac 2013“ (Rapid Trident 2013). Tema vežbe je „Odbrambena operacija“.

Pripadnici Prve brigade činiće okosnicu Delta čete, mešovitog nacionalnog sastava, kojom će komandovati oficir Vojske Srbije, i koju, pored dva voda iz Vojske Srbije dopunjena pripadnicima oružanih snaga Ukrajine, čine i po jedan vod iz vojski Gruzije i Bugarske.

Osim pripadnika VS, u vežbi učestvuju i pripadnici oružanih snaga Azerbejdzana, Bugarske, Gruzije, Kazahstana, Kanade, Moldavije, Nemačke, Norveške, Poljske, Rumunije, SAD i Ukrajine.

Ispraćaju naših vojnika na aerodromu Batajnica prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković i načelnik štaba Prve brigade pukovnik Nenad Sretenović.

Pripreme za učešće u multinacionalnoj vežbi pripadnici Prve brigade započeli su u aprilu. U Srbiju će se vratiti 20. jula.

Povezane vesti