Takmičenje vozača motornih vozila Vojske Srbije

Sreda, 24.4.2019 | Obuka
Dodelom nagrada i diploma najboljim pojedinicima i ekipama, danas je završeno treće po redu takmičenje vozača motornih vozila Vojske Srbije, koje je od 22. do 24. aprila održano u kasarni ,,Ribnica“ i na poligonu za obuku vozača ,,Beranovac“ u Kraljevu, u organizaciji Bataljona za obuku saobraćajne službe, Centra za obuku logistike.
 
Diplome i nagrade najboljim učesnicima takmičenja uručio je zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković.

Cilj takmičenja bio je sagledavanje obučenosti vozača za izvršenje namenskih zadataka, razvijanje takmičarskog duha u jedinicama Vojske Srbije i odabir ekipe koja će učestvovati na „Drugom međunarodnom takmičenju vozača“, planiranom u septembru ove godine, na istoj stazi.
 
Takmičenje je realizovano u dve takmičarske kategorije. U prvoj grupi svoje vozačke veštine takmičari su prikazali na motornom vozilu FAP 1118 BS/AV, a u drugoj grupi na motornom vozilu LAND ROVER DEFENDER 110.
 
Prvog dana, takmičari su rešavali test iz poznavanja propisa o bezbednosti saobraćaja, a drugog dana takmičili su se u praktičnim radnjama na poligonu za obuku vozača „Beranovac“.

U kategoriji terenskih vozila za vuču i transport FAP 1118 BS/AV, najbolje rezultate postigli su: desetar Dejan Đurđević iz Komande za obuku – prvo mesto, razvodnik Dragan Rašković iz Komande za obuku – drugo mesto i razvodnik Stefan Zgonjanin iz Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove Generalštaba Vojske Srbije – treće mesto.
 
Prvo mesto u kategoriji terenskih vozila za prevoz lica LAND ROVER DEFENDER 110, osvojio je desetar Danijel Dobrić iz Komande za obuku, drugo mesto Slobodan Milašinović iz Komande za obuku i treće mesto stariji vodnik prve klase Dimitrije Živaljević iz Garde.
 
Najbolja u ekipnom plasmanu bila je ekipa Komande za obuku, ispred ekipa Kopnene vojske i Garde.
 
Takmičenje su u okviru priprema za učešće na „Međunarodnom takmičenju vozača“ pratili i predstavnici Oružanih snaga Ruske Federacije, Mađarske, Italije i Bosne i Hercegovine, koji učestvuju u radu Prve planske konferencije za drugo međunarodno takmičenje vozača.

U kraljevačkoj kasarni „Ribnica“ danas je održana i sednica Saveta za bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju na kojoj su tradicionalno po 15. put uručena priznanja najbezbednijim vozačima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u 2018. godini. Najbezbedniji vozači su zastavnik Bratislav Babić iz Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ u kategoriji podoficira, u kategoriji profesionalnih vojnika desetar Dejan Marković iz Garde, dok je u kategoriji civilnih lica za najbezbednijeg vozača proglašen Slobodan Santrač iz Vojne ustanove „Dedinje“.

Povezane vesti