Bojeva gađanja ciljeva na vodi

Petak, 22.9.2023 | Obuka
Pripadnici Rečne flotile realizovali su danas, na privremenom poligonu Vojske Srbije kod Titela na Tisi, bojeva gađanja ciljeva na vodi iz brodskog naoružanja.

Dejstvovano je topovima 20mm sa rečnih višenamenskih i patrolnih brodova po ciljevima koji su simulirali neprijateljske plovne objekte. 

Pogođeni su svi ciljevi predviđeni za uništenje, što govori o visokom nivou osposobljenosti brodskih posada za pružanje podrške snagama Kopnene vojske u operacijama u zahvatu unutrašnjih plovnih puteva i efikasnu upotrebu sredstava u naoružanju Rečne flotile.

Osim posada rečnih višenamenskih i patrolnih brodova Rečne flotile Vojske Srbije, gađanja su realizovali i pripadnici rečnih jedinica Mađarske vojske, za koje je ova vrsta vatrene obuke veoma značajna, budući da u svojoj zemlji nemaju poligon koji pruža uslove za realizaciju ovakvih aktivnosti. 

Bojeva gađanja ciljeva na vodi koja su na privremenom poligonu na Tisi realizovali pripadnici Mađarske vojske samo su jedna od brojnih aktivnosti bilateralne vojne saradnje Srbije i Mađarske, koje doprinose razvoju kako vojno-vojnih tako i ukupnih dobrosusedskih odnosa dveju zemalja.

Povezane vesti