Dan sećanja na stradale u NATO agresiji na SRJ

Nedelja, 24.3.2024 | Kultura i tradicija
Dan sećanja na stradale u NATO agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju i 25 godina od početka brutalnog bombardovanja suverene zemlje obeležen je komemorativnim skupovima u komandama, jedinicama i ustanovama Vojske Srbije i u brojnim gradovima i opštinama polaganjem venaca kraj spomen-obeležja stradalima u odbrani otadzbine. 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović vence je položio kraj Spomenika žrtvama ratova 1990–2000. u Kuršumliji i kraj spomen-obeležja u čast poginulih pripadnika Vojske Jugoslavije u kasarni „Toplički ustanak“ u tom gradu.

General Mojsilović je, odajući poštu žrtvama NATO agresije, istakao da pripadnici Vojske Srbije s ponosom čuvaju uspomenu na vojnike i starešine koji su poginuli braneći otadzbinu, ali i na sve pripadnike snaga bezbednosti koji su stradali u agresiji na našu zemlju.

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović venac je položio kraj spomen-obeležja desetaru Bobanu Nedeljkoviću u kasarni „Ratko Pavlović Ćićko“ u Prokuplju.

Ceremoniji svečanog otkrivanja spomen-ploče novim kosovskim junacima u kripti Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu i centralnoj državnoj komemorativnoj manifestaciji u Prokuplju prisustvovaće ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Mojsilović, sa članovima svojih kolegijuma.

Pripadnici Vojske Srbije su uzeli učešće i u komemorativnim aktivnostima u svim garnizonima i garnizonskim mestima koje su, povodom Dana sećanja, organizovali gradovi i opštine, boračke i druge organizacije koje neguju vojničke tradicije.

Povezane vesti