Združena taktička vežba Vojske Srbije i MUP-a s bojevim gađanjem

Subota, 27.8.2022 | Obuka
Jedinice Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova koje ove nedelje realizuju zajednička uvežbavanja na poligonu „Pasuljanske livade“ izvele su danas združenu taktičku vežbu s bojevim gađanjem.

Na vežbi je prikazano dejstvo ojačane taktičke grupe u izvođenju operacija, kao i sadejstvo i saradnja različitih sastava Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i specijalnih snaga Vojske Srbije i policije angažovanih na istom zadatku.

Izvođenju vežbe prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, sa saradnicima, i on se tom prilikom uverio u visoku osposobljenost komandi i jedinica Vojske Srbije i MUP-a za rešavanje složenih taktičkih i vatrenih zadataka u sadejstvu. Vežbi su prisustvovali su i komandanti Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, Komande za obuku general-major Željko Petrović, 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan i 63. padobranske brigade brigadni general Nenad Zonić.

Na „Pasuljanskim livadama“ je ove nedelje realizovano više taktičkih uvežbavanja i vežbi, uz upotrebu tenkova, oklopnih borbenih vozila, PVO i artiljerijskih sistema, helikoptera i bespilotnih letelica, a intenzivne vežbovne aktivnosti završavaju se sutra realizacijom združene taktičke vežbe s bojevim gađanjem.

Povezane vesti