Ekspertski razgovori u oblasti vazduhoplovne medicine

Ponedeljak, 8.5.2023 | Međunarodna saradnja
Delegacija Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država boravila je protekle nedelje u zvaničnoj poseti Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani radi razmene iskustava u oblasti vazduhoplovne medicine.

Eksperti Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD su tokom posete razgovarali  o ključnim oblastima vazduhoplovne medicine od značaja za bezbednost letenja i razmatrali mogućnosti za nastavak saradnje stručnih medicinskih službi u vazduhoplovnim snagama dveju zemalja.

Razmenjena su profesionalna iskustva u sprovođenju selekcije kandidata za pilote vojne avijacije, primeni najnovijih saznanja u oblasti vazduhoplovne psihologije i sprovođenju trenažnih programa na specifičnoj vazduhoplovnomedicinskoj opremi za fiziološku trenažu i obuku pilota.

Ekspertski razgovori su deo šire saradnje vazduhoplovstava Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD, koja za cilj ima razmenu iskustava, unapređenje bezbednosti letenja i jačanje ukupnih sposobnosti za izvođenje vazduhoplovnih operacija.

Povezane vesti