Obilazak Centra za obuku i usavršavanje podoficira

Četvrtak, 28.10.2021 | Aktivnosti NGŠ
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas Centar za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“ u Pančevu.

General Mojsilović je tom prilikom sagledao organizaciju rada i funkcionisanje jedinice nakon izvršenih organizacijskih promena, kao i realizaciju ključnih zadataka i aktivnosti koje se preduzimaju za dalje unapređenje obuke kandidata za podoficire i usavršavanja podoficira. 

Načelnik Generalštaba je tokom obilaska prisustvovao segmentima obuke vojnika i podoficira koji na kursevima u Centru stiču opštevojna i vojnostručna znanja neophodna za obavljanje od početnih do najodgovornijih podoficirskih dužnosti u jedinicama Vojske Srbije.

U obraćanju polaznicima kurseva, general Mojsilović je istakao da se od njih očekuje da tokom usavršavanja ulože maksimalan napor kako bi dostigli zahtevane visoke standarde i stekli sveobuhvatna znanja, koja će biti u prilici da na odgovornim podoficirskim dužnostima svakodnevno primenjuju i tako jačaju sposobnosti svojih jedinica i Vojske Srbije u celini.   

Izražavajući zadovoljstvo zatečenim stanjem u Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“, načelnik Generalštaba je ukazao na značaj ove jedinice za popunu Vojske Srbije kvalitetnim podoficirskim kadrom i pohvalio marljiv rad i posvećenost profesionalnog sastava u realizaciji dodeljenih zadataka.

Povezane vesti