Ministar odbrane obišao Komandu Ratnog vazduhoplovstva i PVO

Petak, 31.5.2024 | Iz jedinica
Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas Komandu Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u Zemunu, u pratnji zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Želimira Glišovića.

Tokom sastanka sa najodgovornijim starešinama Ratnog vazduhoplovstva i PVO, komandant general-potpukovnik Duško Žarković predstavio je ministru Gašiću organizaciju, razmeštaj jedinica i najbitnije zadatke tog vida Vojske Srbije.

Ministar Gašić rekao je da je RV i PVO ključni deo snažnog odbrambenog sistema naše zemlje i da je ponosan što njegovi pripadnici odgovorno i profesionalno izvršavaju zadatke kontrole i zaštite suvereniteta vazdušnog prostora Srbije.

On je naglasio da je kontinuirano opremanje RV i PVO savremenim vazduhoplovima, PVO sistemima i radarima put ka daljem jačanju ovog vida Vojske Srbije.

– Nabavkom raketnih sistema za protivvazduhoplovna dejstva FK-3 i „pancir“, helikoptera Mi-35 i H-145, radara velikog dometa GM-400, daljinski pilotiranih vazduhoplova, znatno je ojačana borbena gotovost RV i PVO. Državno rukovodstvo i Ministarstvo odbrane nastaviće da pružaju podršku daljem opremanju savremenim sredstvima kako bi odgovorili svim izazovima po pitanju kontrole i zaštite našeg vazdušnog prostora. Naša zemlja se razvija, ekonomski jača i možemo više novca izdvojiti za našu odbranu. Svakako je od velike važnosti  da naše Ratno vazduhoplovstvo bude ojačano i novim avionima, jer samo jako Ratno vazduhoplovstvo i jaka Vojska Srbija garant su mira i bezbednosti svih nas – rekao je ministar Gašić.

Ministar Gašić je istakao da će u narednom periodu jedan od prioriteta biti briga o ljudima i da će se dalje raditi na unapređivanju materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije.

Posle današnjeg sastanka u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i PVO, ministru Gašiću prezentovana je zaštitna letačka oprema i zaštitna oprema tehničkog osoblja.

Povezane vesti