Kondicioni marš s pripadnicima Odreda vojne policije „Kobre“

Četvrtak, 21.3.2024 | Iz jedinica
U okviru redovnih aktivnosti Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“, deo pripadnika jedinice je danas realizovao kondicioni marš u dužini od 20 kilometara, u kojem je učestvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Marševanje je realizovano pod taktičkom pretpostavkom, na nepoznatom terenu u široj okolini Beograda, radi unapređenja opšte fizičke izdržljivosti pripadnika jedinice, odnosno njihove sposobnosti za suprotstavljanje zamoru i dugotrajan rad bez smanjenja efikasnosti u realizaciji dodeljenih misija i zadataka.

Izražavajući zadovoljstvo što je rano jutro proveo na aktivnosti obuke s pripadnicima „Kobri“, general Mojsilović je ukazao na značaj fizičke sposobnosti vojnika za efikasno izvršavanje zadataka u miru i ratu, imajući u vidu da fizički sposobniji borci lakše podnose napore i da se manje povređuju prilikom savladavanja različitih terena i prepreka.

Kondiociono marševanje se realizuje redovno u jedinicama Vojske Srbije, u svim uslovima i uz maksimalno korišćenje prirodnih objekata na zemljištu, a savlađivanjem zamora tokom marševanja na dugim relacijama osim fizičke izdržljivosti razvijaju se i moralno-voljne osobine.

Povezane vesti