Obuka vojnika na služenju vojnog roka u 72. brigadi za specijalne operacije

Ponedeljak, 30.5.2022 | Obuka
U kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu i na poligonima Vojske Srbije u toku je specijalistička obuka vojnika generacije „mart 2022“ koji vojni rok služe u 72. brigadi za specijalne operacije.

Vojnici se u ovoj brigadi od sredine prošlog meseca osposobljavaju za dužnost protivteroriste u Vojsci Srbije, nakon što su prethodno u centrima Komande za obuku uspešno savladali individualnu fazu obučavanja. 

Tokom obuke, vojnici prolaze sadržaje iz taktike vojne policije i jedinica za specijalna dejstva, unapređuju svoje fizičke sposobnosti i realizuju gađanja iz različitih tipova naoružanja na upotrebi u jedinici, kako bi se u potpunosti osposobili za uspešnu realizaciju zadataka u protivterorističkim operacijama. Akcenat je na osposobljavanju za izvođenje borbenih dejstava u urbanim uslovima i blisku borbu u zatvorenim prostorijama.

Vojnici na služenju vojnog roka u 72. brigadi za specijalne operacije pokazuju izuzetnu motivisanost i posvećenost na obuci, kao i želju da stupe u profesionalni sastav jedinice. Najbolji među njima, koji uspešno savladaju selektivnu obuku, biće u prilici da započnu karijeru kao profesionalni vojnici Vojske Srbije na službi u ovoj elitnoj brigadi.

Povezane vesti