Sastanak s komandantom Koledža odbrane NATO-a

Sreda, 13.12.2023 | Međunarodna saradnja
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je u posetu komandanta Koledža odbrane NATO-a iz Rima general-potpukovnika Maksa Nilsena, koji predvodi polaznike Višeg kursa te obrazovne institucije u poseti našoj zemlji.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima koje Koledž odbrane pruža za usavršavanje i rezultatima dosadašnje saradnje, a razmenjena su i mišljenja o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu i promenama u fizionomiji savremenih oružanih sukoba. 

General Mojsilović je dosadašnju saradnju ocenio kao obostrano korisnu, kako za sticanja novih znanja i razmenu iskustava među pripadnicima oružanih snaga, tako i za ukupne odnose i međusobno razumevanje.

U okviru trodnevne posete našoj zemlji, general Nilsen je sa polaznicima Višeg kursa Koledža odbrane NATO-a prisustvovao panel-diskusijama u organizaciji Univerziteta odbrane o učešću Republike Srbije u Partnerstvu za mir i zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici Evropske unije, odnosu Srbije i NATO-a, razvoju sposobnosti Vojske Srbije i angažovanju van granica Republike Srbije, te pitanjima bezbednosti u svetu sa implikacijama na naš region.

Povezane vesti