Obilazak imunizacije pripadnika Vojske Srbije protiv kovida 19

Četvrtak, 13.5.2021 | Iz jedinica

Predsednik Vučić: Hvala Vojsci što je ozbiljno razumela svoj posao i zadatak


Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić sa potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane dr Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem obišao je punkt za vakcinaciju pripadnika Vojske Srbije i njihovih porodica protiv zarazne bolesti kovid 19 u kasarni „Dedinje“ u Beogradu.

Nakon obilaska, predsednik Vučić je pohvalio pripadnike Vojske Srbije zbog velikog odziva na vakcinaciju čime su prepoznali značaj masovne imunizacije kao jedine prave mere za suzbijanje epidemije kovida 19 u Republici Srbiji i omogućavanje zdravstvenog, ekonomskog i ukupnog društvenog oporavka od posledica pandemije. 

— Mi očekujemo da u Vojsci i u Ministarstvu unutrašnjih poslova taj odziv bude bude još mnogo veći. Verujem da se time, i svakom ovom vakcinom, spasavaju životi ne samo vakcinisanih, nego i drugih ljudi i zato im hvala što su ovo na ovakav način organizovali — istakao je predsednik Vučić izrazivši zadovoljstvo organizacijom rada u kasarni „Dedinje“.

— Hvala Vojsci Srbije što je ozbiljno razumela svoj posao i zadatak. Hvala ministru Stefanoviću i generalu Mojsiloviću i hvala što je ovo dobro organizovano i što ovo zaista liči na veoma ozbiljnu i uređenu zemlju i time možemo da se ponosimo — naglasio je predsednik Vučić. 

Vakcinisanje pripadnika Vojske Srbije je započelo 19. januara na Beogradskom sajmu i potom nastavljeno u jedinicama Vojske Srbije i vojnozdravstvenim ustanovama u skladu sa planovima i utvrđenom dinamikom za sprovođenje imunizacije. 

Svim pripadnicima Vojske Srbije je pružena mogućnost da se imunizuju jednom od trenutno dostupnih vakcina u Republici Srbiji.

Povezane vesti