Obilazak dežurne jedinice PVO u novogodišnjoj noći

Nedelja, 31.12.2023 | Iz jedinica
Ministar odbrane Miloš Vučević, u pratnji zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Želimira Glišovića i komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnika Duška Žarkovića, obišao je večeras u garnizonu Novi Sad pripadnike dežurne jedinice 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva.

Reč je o jedinici koja je u sastavu stalno zadejstvovanih snaga za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije.

Tokom obilaska, komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva pukovnik Novica Gogić je referisao ministru odbrane o zadacima dežurne jedinice, nakon čega je prezentovan rad jedinice prilikom prevođenja snaga u viši stepen pripravnosti.

Izražavajući zadovoljstvo spremnošću i onim što su prikazali angažovani pripadnici Vojske Srbije, ministar Vučević je istakao da bez obzira koji je dan i da li je praznik, pripadnici Vojske Srbije obezbeđuju i kopno i vazduh nad našom Srbijom i da im zbog toga dugujemo posebnu zahvalnost.

On je ovom prilikom uputio čestitke povodom nastupajućih praznika svim pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, i naglasio da je i na kraju 2023. godine naše Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana daleko jače nego što je bilo na početku ove godine, kao i ukupno Vojska Srbije – na ponos svih građana Srbije, na ponos cele Srbije.

Povezane vesti