Čestitke povodom Dana informatičke službe i Dana CKISIP

Sreda, 20.2.2019 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović uputio je čestitke povodom 21. februara – Dana informatičke službe i Dana Centra za komandno-informacione sisteme i informatičku podršku.


ČESTITKA PRIPADNICIMA INFORMATIČKE SLUŽBE, POVODOM 21. FEBRUARA – DANA SLUŽBE


U ime pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, svim pripadnicima informatičke službe čestitam 21. februar – Dan službe. 

Praznik proslavljate u znak sećanja na 21. februar 1963. godine kada je formiran Centar za obradu podataka VI uprave, koji je već sledeće godine bio opremljen prvim računarskim sistemom UNIVAC-1004. 

Razmena informacija u savremenom ratovanju je preduslov za uspešno komandovanje i ishod rata. Stalno usavršavanje pripadnika informatičke službe i praćenje razvoja informacionih tehnologija, razvoj softvera i hardvera je imperativ za sve savremene vojske u svetu.

Uveren da ćete i u narednom periodu realizovati postavljene zadatke i dati doprinos razvoju prenosa, razmene, obrade i zaštite podataka u Vojsci Srbije, čestitam vam praznik.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general-potpukovnik
Milan Mojsilović



ČESTITKA PRIPADNICIMA CENTRA ZA KOMANDNO-INFORMACIONE SISTEME 
I INFORMATIČKU PODRŠKU POVODOM 21. FEBRUARA – DANA CENTRA


U ime pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, svim pripadnicima Centra za komandno-informacione sisteme i informatičku podršku čestitam 21. februar – Dan Centra. 

Praznik proslavljate u znak sećanja na Centar za obradu podataka Šeste uprave, čiju tradiciju baštinite skoro šest decenija.

Dugi niz godina uspešno realizujete niz projekata iz oblasti projektovanja, razvoja, eksploatacije i zaštite komandnih informacionih sistema, računarskih mreža i interneta.

Uveren da ćete razvojem softverskih projekata ubuduće uspešno raditi na unapređenju operativnih sposobnosti Vojske Srbije, čestitam vam praznik.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general-potpukovnik
Milan Mojsilović

Povezane vesti