Svečano polaganje vojničke zakletve

Petak, 24.3.2023 | Iz jedinica
U kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu danas je održana vojna svečanost povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „mart 2023“ i polaznika Kursa za rezervne oficire.

Vojnici i slušaoci su se, svečano izgovarajući tekst zakletve pred zastavom Republike Srbije, obavezali da će čuvati i braniti nezavisnost, suverenost i teritorijalnu celovitost Republike Srbije.

Svečanosti su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović, predstavnici jedinica Vojske Srbije, organa lokalne samouprave i verskih zajednica, te rodbina i prijatelji mladića i devojaka koji su položili zakletvu.

Nakon položene zakletve, vojnike očekuju individualna i kolektivna obuka i aktivno uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije do završetka služenja vojnog roka. Polaznici Kursa za rezevrne oficire će nastaviti svoje šestomesečno usavršavanje na Univerzitetu odbrane, na kraju kojeg ih očekuje promocija u čin rezervnog potporučnika, a nakon toga i mogućnost da započnu svoju oficirsku karijeru u Vojsci Srbije.

Povezane vesti