Kurs napredne prve pomoći

Sreda, 10.11.2021 | Obuka
U Centru za obuku logistike u Nišu u toku je kurs napredne prve pomoći koji pohađaju oficiri, podoficiri, profesionalni vojnici i civilna lica na službi u Vojsci Srbije koji se ne bave urgentnim medicinskim zbrinjavanjem. 

Tokom četvoronedeljne obuke polaznici se osposobljavaju za zbrinjavanje povređenih na mestu nesreće i njihovu evakuaciju, u mirnodopskim i ratnim uslovima, kao i u slučaju elementarnih nepogoda.

Prioritet u obuci je praktično uvežbavanje tehnika i procedura koje se primenjuju prilikom pružanja prve pomoći, od početne procene ugroženosti povređenih, preko trijaže i pregleda pacijenta po kontrolnoj listi do saniranja povreda.

Završetkom ovog kursa, koji predstavlja treći nivo usavršavanja za pružanje prve pomoći, polaznici su u potpunosti osposobljeni za efikasnu upotrebu formacijskih i priručnih sanitetskih sredstava prilikom hitnog zbrinjavanja ugroženih u različitim situacijama, kao i za primenu tehnika i procedura koje se koriste za sprečavanje daljeg pogoršanja zdravlja povređenih i obolelih.

Povezane vesti