Obuka specijalnih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD

Petak, 26.11.2021 | Obuka
Realizacijom taktičke vežbe sa bojevim gađanjem, na poligonu „Peskovi“ kod Požarevca, danas je završena združena obuka specijalnih jedinica Vojske Srbije i Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država.

Završnom segmentu zajedničke obuke, koja je realizovana od 8. do 26. novembra, prisustvovali  su ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri.

Tokom tronedeljnih vežbovnih aktivnosti, pripadnici specijalnih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD su uvežbavali taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju u protivterorističkoj operaciji u urbanoj sredini, od ubacivanja borbenih grupa primenom vertikalnog manevra, blokade i uništenja terorista, evakuacije povređenih vazdušnim putem do izvlačenja iz zone operacije.

Realizacijom ove i sličnih vežbovnih aktivnosti sa oružanim snagama zemalja sveta unapređuju se sposobnosti specijalnih jedinica Vojske Srbije za izvođenje kompleksnih protivterorističkih operacija u svim uslovima i u sadejstvu sa jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Povezane vesti