Sastanak komandanta Kopnene vojske sa komandantom Nacionalne garde Ohaja

Petak, 7.9.2018 | Međunarodna saradnja

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, danas se u Komandi Kopnene vojske u Nišu, sastao sa komandantom Nacionalne garde Ohaja, general-majorom Markom Bartmanom.

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, danas se u Komandi Kopnene vojske u Nišu, sastao sa komandantom Nacionalne garde Ohaja, general-majorom Markom Bartmanom. Sastanku su prisustvovali i brigadni general Dejan Janković, kao i predstavnici Kopnene vojske Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja. 

General Simović je gostima iz Ohaja predstavio pregled dosadašnje saradnje kopnenih vojski Srbije i Ohaja, osvrnuvši se na saradnju u Kopnenoj zoni bezbednosti i tokom izvođenja zajedničkih vežbi. 

U nastavku sastanka, generali Simović i Bartman, pričali su o međusobnoj saradnji između Kopnene vojske Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, posebno o razvoju baze „Jug“, poligona „Borovac“ i strelišta „Vrtogoš“, kao i o zajedničkim vežbama „Platinasti vuk“ i „Komšije“, u kojima učestvuju pripadnici obe vojske. 

Nakon završenog sastanka, generali Simović i Bartman, obišli su Spomen sobu Kopnene vojske, u kojoj se nalaze imena preko 16.000 poginulih vojnika, policajaca i civila u svim ratovima od Srpsko-turskog rata 1876-1878. godine, do NATO agresije i Kopnene zone bezbednosti 1999. i 2001. godine.

U nastavku posete general Bartman, sa delegacijom, obišao je gradsku bolnicu u Nišu i prisustvovao potpisivanju Memoranduma o bratimljenju Kraljeva i Južnog Juklida, u skupštini grada Kraljeva.

Povezane vesti