Prijem oficira koji se upućuju na Generalštabno usavršavanje

Sreda, 24.8.2022 | Aktivnosti NGŠ
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas oficire iz sastava Vojske Srbije koji se upućuju na Generalštabno usavršavanje Škole nacionalne odbrane.

U obraćanju novoj generaciji oficira na školovanju za najviše i najodgovornije dužnosti u sistemu odbrane, general Mojsilović je istakao da su ih njihovi dosadašnji rezultati rada i pokazane sposobnosti preporučili za ovaj nivo usavršavanja i izrazio uverenje da će uspešno savladati zahtevan teorijski i praktični program. Posebno je naglasio da se od polaznika očekuje da ulože maksimalan napor i energiju u sticanju novih znanja kako bi se na najbolji način pripremili za odgovorne dužnosti na koje će biti postavljeni po završetku školovanja i na kojima se očekuje da će dati najveći doprinos jačanju ukupnih sposobnosti Vojske Srbije.

Generalštabno usavršavanje predstavlja treći nivo karijernog usavršavanja oficira, čiji je cilj razvoj liderskih sposobnosti za strategijsko razmišljanje i efikasno komandovanje i rukovođenje u širokom spektru nacionalnih i međunarodnih bezbednosnih izazova.

Povezane vesti