Inžinjerijska obuka i radovi na putnim komunikacijama

Sreda, 25.10.2023 | Obuka
Na poligonima Vojske Srbije u okolini Vranja i pristupnim saobraćajnicama u toku je redovna obuka pripadnika inžinjerijskog bataljona putne specijalnosti iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske.

Obuka se realizuje kroz izvođenje radova na putnim komunikacijama i uređenje zaklona, skloništa i strelišta u vojnim kompleksima. Cilj je unapređenje obučenosti profesionalnog sastava, dodatno osposobljavanje profesionalnih vojnika koji su nedavno primljeni u jedinicu, te inžinjerijsko uređenje vojnih objekata.

Program obuke je baziran na praktičnoj upotrebi inžinjerijskih mašina u realnim uslovima, a u okviru planiranih radova saniraju se udarne rupe i druga oštećenja na putevima, skidaju se kosine, iskopavaju i proširuju kanali za odvod i obeležavaju kritične deonice. 

Pripadnici jedinice u obuci koriste i najsavremenije inžinjerijske mašine na upotrebi u Vojsci Srbije, koje osim unapređene bezbednosti za korisnike omogućavaju i značajno brže izvođenje radova i sadržajniju obuku.

Realizacijom ovakvih aktivnosti unapređuje se osposobljenost jedinice za izvođenje inžinjerijskih i protivinžinjerijskih dejstava u operacijama Kopnene vojske i ujedno olakšava život lokalnom stanovništvu, kojem su putevi koje Vojska Srbije sada rekonstruiše jedina veza sa gradskom sredinom.

Povezane vesti