Čestitke povodom vojnih praznika

Ponedeljak, 11.11.2019 | Kultura i tradicija
Č E S T I T K A
PRIPADNICIMA JEDINICA ZA ELEKTRONSKA DEJSTVA, POVODOM 11. NOVEMBRA – DANA RODA


U ime pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, pripadnicima jedinica za elektronska dejstva upućujem srdačne čestitke povodom 11. novembra – Dana roda.
Na današnji dan pre 73 godine u Nišu je formirana prva jedinica za radio-izviđanje i protivelektronska dejstva.

Izvršavajući postavljene zadatke profesionalno i kvalitetno, doprinosite unapređenju rada jedinica za elektronska dejstva, a time i operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Čestitam vam praznik, uz želju da i u narednom periodu uspešno realizujete postavljene zadatke i postižete uspehe u radu.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović



Č E S T I T K A
PRIPADNICIMA 224. CENTRA ZA ELEKTRONSKA DEJSTVA, POVODOM 11. NOVEMBRA – DANA CENTRA


Pripadnicima 224. centra za elektronska dejstva čestitam 11. novembar – Dan centra.

Realizacijom zadataka elektronske podrške i elektronske zaštite, pokazali ste značaj jedinice u savremenom suprotstavljanju rizicima i pretnjama Republici Srbiji.

Stalnim usavršavanjem kadra kroz savladavanje novih tehnologija, osavremenjujete sistem za elektronska dejstva i ističete značaj vašeg centra u jačanju operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Uveren sam da ćete se i ubuduće uspešno suprotstavljati savremenim rizicima i pretnjama bezbednosti naše zemlje i doprineti razvoju 224. centra za elektronska dejstva, u čemu vam želim puno uspeha.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović



Č E S T I T K A
PRIPADNICIMA VAZDUHOPLOVNOMEDICINSKOG INSTITUTA, POVODOM 11. NOVEMBRA – DANA INSTITUTA


Pripadnicima Vazduhoplovnomedicinskog instituta čestitam 11. novembar – Dan ustanove.

Vaš dan proslavljate u znak sećanja na 11. novembar 1945. godine kada je formirana sanitetska služba Jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva u cilju izbora kandidata za letačku obuku i vršenja zdravstvenog nadzora letačkog osoblja. Vremenom ste stvorili naučnoistraživačku instituciju iz oblasti vazduhoplovne medicine sa međunarodno priznatom reputacijom.

Uz želju da i u predstojećem periodu postižete značajne rezultate i svojim naučnoistraživačkim radom doprinosite razvoju Vojske Srbije, čestitam vam Dan instituta.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović



Č E S T I T K A
KOLEKTIVU VOJNE BOLNICE NOVI SAD, POVODOM 11. NOVEMBRA – DANA USTANOVE


U ime pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, kolektivu Vojne bolnice Novi Sad  čestitam 11. novembar – Dan ustanove.

Vaše osoblje uspešno baštini tradiciju bolnice za lečenje ranjenika iz davne 1786. godine. Ove godine proslavljete veliki jubilej – 100 godina od osnivanja Stalne vojne bolnice Potiske divizijske oblasti, koja je kasnije prerasla u bolnicu 1. armijske oblasti.

U proteklom periodu, zahvaljujući izuzetnoj stručnosti i lekarskoj etici na visokom nivou, dali ste značajan doprinos zaštiti zdravlja profesionalnih pripadnika Vojske Srbije i članova njihovih porodica.

Čestitam vam jubilej sa željom da i ubuduće ostvarujete vrhunske rezultate i doprinosite jačanju ugleda vojnog zdravstva.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović

Povezane vesti