Specijalistička obuka vojnika za dužnosti u RV i PVO

Četvrtak, 4.5.2023 | Obuka
U centru za specijalističku obuku na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici u toku je osposobljavanje vojnika na služenju vojnog roka generacije „mart 2023“ za dužnosti u okviru rodova i službi Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Vojnici se u ovoj jedinici kroz teorijsku nastavu i praktičan rad obučavaju za poslužioce i operatоre na protivavionskim topovima „bofors“, raketnim sistemima „neva“ i „kub“ i centrima vazdušnog osmatranja i javljanja, kao i za dužnosti tehničara za održavanje vazduhoplova.

Obuka se izvodi u posebno opremljenim kabinetima i na samim raketnim i radarsko-računarskim sistemima i vazduhoplovima, kako bi se vojnicima pružili najbolji uslovi za sticanje znanja o taktici upotrebe ovih borbenih sredstava, njihovom opsluživanju i osnovnom održavanju.

Po završenoj specijalističkoj obuci vojnici će biti upućeni na dalje služenje vojnog roka u jedinice Ratnog vazduhoplovstva i PVO, gde će se obučavati za realizaciju kolektivnih zadataka i biti aktivno uključeni u život i rad jedinica ovog vida Vojske Srbije.

Povezane vesti