Obilazak priprema za takmičenje Snajperska granica

Utorak, 20.7.2021 | Aktivnosti NGŠ
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su pripadnike 72. brigade za specijalne operacije koji se na poligonu „Orešac“ pripremaju za učešće na takmičenju Snajperska granica, jednoj od disciplina prestižne manifestacije Međunarodne vojne igre.

Pripreme snajperista na poligonu „Orešac“ obuhvataju uvežbavanja u disciplinama „Kosi krov“, „Balistički prozor“, „Neugodan položaj“ i „Precizno gađanje“, u kojima će od 22. avgusta do 4. septembra predstavljati Vojsku Srbije na takmičenju Snajperska granica. 

Ekipu Vojske Srbije na takmičenju očekuju individualna nadmetanja, nadmetanja u snajperskim parovima, u brzini, dueli i snajperski biatlon. Svaki segment takmičenja predstavlja test veštine, izdržljivosti i mentalne snage za učesnike pred kojima će se naći različiti složeni zadaci i situacije. Snajperska granica je ove godine specifična po tome što se za medalje nadmeću isključivo pripadnici specijalnih jedinica, čime je lestvica takmičenja podignuta na viši nivo.

Ministar Stefanović je izrazio zadovoljstvo nivoom uvežbanosti i spremnosti pripadnika 72. brigade za specijalne operacije da na predstojećem takmičenju brane boje Srbije. On se, ovom prilikom, zahvalio načelniku Generalštaba generalu Mojsiloviću i komandantu 72. brigade za specijalne operacije brigadnom generalu Miroslavu Talijanu na svemu što su do sada uradili i što rade da Vojska Srbije bude najrespektabilnija u regionu i da jača svakog dana.

Pripadnici Vojske Srbije u disciplini Međunarodnih vojnih igara Snajperska granica učestvuju od 2018. godine i do sada su ostvarili zapažene rezultate.

Povezane vesti