Nova vozila opšte i specijalne namene za Vojsku Srbije

Utorak, 12.12.2023 | Iz jedinica
U  skladu sa Planom razvoja i opremanja Vojske Srbije, osim naoružanjem i vojnom opremom, započelo se i sa intenzivnijim opremanjem jedinica vozilima različite namene, čime će se dograditi postojeće sposobnosti, smanjiti troškovi transporta i unaprediti bezbednost učesnika u saobraćaju.

Deo vozila opšte i specijalne namene koja su u Vojsku Srbije primljena ovog meseca prezentovan je danas ministru odbrane Milošu Vučeviću i načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću u kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“ u Pančevu.

Novonabavljena vozila deo su Modela opremanja Vojske Srbije neborbenim vozilima prema različitim kapitalnim projektima čija je realizacija predviđena do 2028. godine, a u okviru aktuelnog težište je na vozilima za prevoz lica, teretnim vozilima velike nosivosti, kao i specijalnim neborbenim vozilima.

Tokom današnjeg obilaska predstavljene su namena i karakteristike tegljača sa teretnim poluprikolicama, teretnih automobila sa utovarnim rampama, autobusa, vatrogasnih vozila, kao i lakih vozila četvorotočkaša i guseničara namenjenih za kretanje u svim terenskim uslovima.

Obilasku su prisustvovali načelnik Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković, načelnik Operativne uprave (J-3) general-major Tiosav Janković, načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) brigadni general Dragan Arsenijević, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović i načelnik Kabineta načelnika Generalštaba pukovnik Slađan Hristov.

Povezane vesti