Obuka vojnika u jedinicama vojne policije

Utorak, 23.1.2024 | Obuka
U bataljonima vojne policije iz sastava Kopnene vojske u toku je obuka vojnika koji su dobrovoljno služenje vojnog roka započeli u septembru prošle godine.

Oni se, u skladu sa svojim specijalnostima, sada osposobljavaju za realizaciju kolektivnih zadataka u vojnopolicijskim jedinicama, nakon što su uspešno prošli četvoromesečno individualno obučavanje u centrima Komande za obuku.

Akcenat je na uvežbavanju taktičkih radnji i postupaka i primeni ovlašćenja vojne policije u različitim situacijama, uz upotrebu borbenih vozila i savremenog naoružanja i opreme kojima su opremljene jedinice vojne policije Vojske Srbije. 

Vojnici se u ovoj fazi uče i osnovnim tehnikama borenja, prolaze zahtevnu fizičku obuku i aktivno učestvuju u realizaciji redovnih aktivnosti jedinica. Cilj je da se po završetku obuke dobiju vojnici koji su fizički sposobni, dobro obučeni i motivisani za rad u jedinicama vojne policije.

Za one koji žele da postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije, stvoreni su uslovi da neophodnu selekciju prođu još tokom služenja vojnog roka, kako bi odmah po njegovom završetku mogli da stupe u profesionalnu vojnu službu.

Povezane vesti