Obeleženo šezdeset godina informatičke službe

Utorak, 21.2.2023 | Kultura i tradicija
U Domu Garde na Topčideru danas je održana svečana akademija povodom 60 godina informatičke službe i Dana Centra za komandno-informacione sisteme i informatičku podršku.

Na svečanoj akademiji su predstavljeni najznačajniji rezultati rada informatičke službe Vojske Srbije u godini za nama, dodeljena priznanja najboljim pojedincima i zahvalnice institucijama s kojima Uprava za telekomunikacije i informatiku (J-6) i njene potčinjene jedinice ostvaruju uspešnu saradnju.

U osvrtu na razvoj informatičke službe u srpskoj vojsci posebno su istaknuti zapaženi rezultati u projektovanju, implementaciji i eksploataciji informacionih sistema i značaj ove službe za neprekidnost telekomunikaciono-informatičkog obezbeđenja i zaštitu informacija u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Dan informatičke službe i Dan Centra za komandno-informacione sisteme i informatičku podršku obeležavaju se u znak sećanja na 21. februar 1963. godine, kada je  formirana Šesta uprava Generalštaba JNA. Ovaj dan se uzima za početak uvođenja računarske tehnike u vojsku i razne segmente poslovanja.

Povezane vesti