Sve spremno za prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“

Četvrtak, 20.4.2023 | Iz jedinica
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas proveri pripremljenosti za prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“, koji će biti održan u subotu 22. aprila 2023. godine na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.
 
Ministar Vučević je istakao da je danas bio u prilici da se uveri da je sve spremno za predstojeći prikaz sposobnosti Vojske Srbije.
 
— S velikim ponosom i zadovoljstvom mogu da konstatujem da je uspešno izvršena generalna proba prikaza sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“ i to će biti moj izveštaj predsedniku Republike, kao vrhovnom komandantu. Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane s nestrpljenjem i s velikom nadom čeka 22. april i subotu koja je pred nama, da ovo još jednom prikažu pred celokupnom javnošću Republike Srbije i brojnim gostima iz inostranstva. Zaista sam ponosan i koristim priliku da čestitam i načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije, mojim saradnicima iz Ministarstva odbrane i svim ljudima koji su učestvovali u pripremi. Ovo deluje vrlo, vrlo impresivno i na ponos čitave naše otadzbine i svih njenih građana — istakao je ministar odbrane.
 
Svima je jasno, naglasio je ministar Vučević, koliko je Vojska Srbije napredovala, koliko je snažnija, opremljenija, a pre svega osposobljenija, ornija i motivisanija, nego što je to bilo u godinama iza nas.
 
Ministar odbrane je uputio poziv svim građanima da u subotu dođu na prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“.
 
— Koristim priliku da pozovem sve građane Srbije na aerodrom u Batajnici, koji nosi slavno ime po jednom od najvećih heroja i stradalnika 1999. godine — pukovniku-pilotu Milenku Pavloviću, da dođu i ulepšaju obeležavanje Dana Vojske. Posebno pozivam roditelje sa decom, škole sa đacima, biće prelep dan — rekao je ministar odbrane.
 
Na prikazu povodom Dana Vojske Srbije biće angažovano više od 5000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova. Biće prikazano najsavremenije naoružanje i vojna oprema Vojske Srbije, kao i deo sredstava iz razvoja preduzeća domaće odbrambene industrije.
 
Osim toga, posetioci će imati priliku da vide vertikalne manevre specijalnih jedinica, nalete vazduhoplovnog ešelona i defile pripadnika specijalnih jedinica opremljenih najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom.
 
Kapije vojnog aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ biće otvorene u subotu za sve građane od 9 do 15 časova, a najatraktivniji deo programa počeće u 11 časova.

Povezane vesti