Prijem delegacije Kluba generala i admirala Srbije

Utorak, 28.12.2021 | Aktivnosti NGŠ
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas delegaciju Kluba generala i admirala Srbije, koju je predvodio predsednik Skupštine Kluba general u penziji Milomir Miladinović.

Tokom susreta bilo je reči o dosadašnjoj saradnji, planovima za naredni period i načinima na koje Vojska Srbije može pružiti podršku ovom udruženju, koje deluje u oblasti od značaja za odbranu.

General Mojsilović je goste informisao o ključnim rezultatima Vojske Srbije u ovoj godini i naporima koje državno i vojno rukovodstvo ulažu u dalje jačanje operativnih i funkcionalnih sposobnosti.

Na današnjem prijemu načelnik Generalštaba je uručio vojne spomenice za učešće u odbrani od NATO agresije na SRJ penzionisanim generalima Milomiru Miladinoviću i Vinku Pandureviću. Generalu Mojsiloviću je ovom prilikom predsednik Skupštine Kluba uručio spomen-medalju povodom 75 godina od pobede nad fašizmom i 15 godina Kluba generala i admirala Srbije.

Klub generala i admirala Srbije je strukovno udruženje formirano radi očuvanja i negovanja slobodarskih tradicija, očuvanja ugleda generala i admirala, doprinosa odbrambenoj sposobnosti Srbije i ostvarivanja kulturnih, naučnih i drugih potreba.

Povezane vesti