Raspored oficira po završetku Komandno-štabnog usavršavanja

Ponedeljak, 11.7.2022 | Iz jedinica
U komande, jedinice i ustanove Vojske Srbije danas su primljeni oficiri koji su završili Komandno-štabno usavršavanje Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“.

Reč je polaznicima 68. klase Komandno-štabnog usavršavanja, koji su prethodnih deset meseci izučavali komandovanje i rukovođenje, taktiku, operatiku, savremene sisteme naoružanja i vojne opreme, logistiku, i osposobljavali za komandovanje taktičkim jedinicama i organizaciju rada u komandama Vojske Srbije.

Njih su danas primili čelni ljudi komandi i jedinica u koje su raspoređeni i, uz čestitke za uspešno odbranjene stručne radove i završeno usavršavanje, poželeli im dobrodošlicu i predstavili organizaciju, misije i ključne zadatke svojih sastava.

Komandno-štabno usavršavanje Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“ predstavlja drugi nivo posebnih programa usavršavanja oficira Vojske Srbije na Univerzitetu odbrane, a obuhvata nastavna područja vojno-stručnog i stručno-specijalističkog obrazovanja i fizičkog vaspitanja.

Povezane vesti