Dan informatičke službe Vojske Srbije

Sreda, 21.2.2024 | Kultura i tradicija
U Upravi za telekomunikacije i informatiku (J-6) Generalštaba Vojske Srbije i njoj potčinjenim sastavima danas su svečano obeleženi Dan informatičke službe Vojske Srbije i Dan Centra za komandno-informacione sisteme i informatičku podršku.

Na svečanostima održanim tim povodom predstavljeni su rezultati koje su pripadnici službe ostvarili u periodu između dvaju praznika i uručene su nagrade i pohvale najistaknutijim pojedincima.

U osvrtu na postignute rezultate, istaknuti su dometi informatičke službe u razvoju, uvođenju i eksploataciji informacionih i komandno-informacionih sistema i servisa u računarskim mrežama, kao i u implementaciji novih rešenja za zaštitu sistema i bezbednosti informacija u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Dan informatičke službe i Dan Centra za komandno-informacione sisteme i informatičku podršku obeležavaju se u znak sećanja na 21. februar 1963. godine, kada je  formirana Šesta uprava Generalštaba JNA. Ovaj dan se uzima za početak uvođenja računarske tehnike u vojsku.

Povezane vesti