Međunarodni kurs civilno-vojne saradnje

Ponedeljak, 24.10.2022 | Međunarodna saradnja
U organizaciji Odeljenja za civilno-vojnu saradnju (J-9) Generalštaba Vojske Srbije, naredne dve nedelje će u Kruševcu biti realizovan međunarodni kurs u oblasti civilno-vojne saradnje.

Polaznici kursa su oficiri i podoficiri iz Vojske Srbije i oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Holandije i Crne Gore koji se bave poslovima civilno-vojne saradnje na taktičkom nivou, kao i predstavnici civilnih institucija iz Republike Srbije. 

Oni će tokom obuke u našoj zemlji biti u prilici da unaprede znanja o aktivnostima civilnih organizacija u zonama multinacionalnih operacija Ujedinjenih nacija i Evropske unije i praktično se osposobe za rad na različitim pozicijama u timovima i jedinicama civilno-vojne saradnje na terenu.

Praktičnu i teorijsku obuku realizuje mešoviti instruktorski tim Vojske Srbije i oružanih snaga Italije, SAD i Holandije, kao i gostujući predavači iz Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Komesarijata za izbeglice i migracije i Crvenog krsta Srbije.

Svečanom otvaranju kursa u kasarni „Car Lazar“ u Kruševcu danas su prisustvovali predstavnici jedinica Vojske Srbije i ambasada Kraljevine Holandije i Sjedinjenih Američkih Država.

Povezane vesti