Poseta delegacije Univerziteta nacionalne odbrane NR Kine

Utorak, 6.6.2023 | Aktivnosti NGŠ
Delegacija Univerziteta nacionalne odbrane Narodnooslobodilačke armije Kine koja boravi u višednevnoj poseti Univerzitetu odbrane u Beogradu posetila je danas Generalštab Vojske Srbije.

Kineskoj delegaciji, u čijem sastavu su rukovodeći oficiri Univerziteta i polaznici Kursa strategijskog komandovanja koji se na ovom obliku usavršavanja pripremaju za najviše dužnosti u sistemu odbrane Narodne Republike Kine, tokom posete su predstavljeni organizacija, misije, zadaci i deo sposobnosti Vojske Srbije.

Delegaciju Univerziteta nacionalne odbrane, koju je predvodio zamenik komesara te visokoškolske institucije general-major He Singbo, i najviše pozicionirane polaznike usavršavanja primio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. On je gostima poželeo dobrodošlicu i ugodan boravak u Republici Srbiji, izražavajući uverenje da će ova poseta doprineti daljem razvoju bilateralne saradnje u oblasti odbrane, a time i ukupnih odnosa naših zemalja, koji su zasnovani na uzajamnom poštovanju i razumevanju i tradicionalnom prijateljstvu.

U nastavku posete Vojsci Srbije, delegacija Univerziteta nacionalne odbrane bila je u prilici da obiđe divizion 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružan raketnim sistemom FK-3.

Povezane vesti