Prijem za predstavnike organizacija u oblasti sporta

Sreda, 22.12.2021 | Aktivnosti NGŠ
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović priredio je danas prijem za predstavnike sportskih organizacija povodom završetka kalendarske godine, u kojoj su impresivne rezultate ostvarili kako sportisti Vojske Srbije, tako i naši profesionalni sportisti.

Prijemu su prisustvovali predsednik i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i Žarko Zečević, član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta Nenad Lalović, čelni ljudi Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i Dušan Projović, selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić i direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković.

Uz dobrodošlicu proslavljenim sportistima i sportskim radnicima, general Mojsilović je istakao da je ponosan na rezultate naših takmičara u individualnim i kolektivnim sportovima i izrazio očekivanje da će oni u godini pred nama nastaviti da nižu uspehe, ali i da će saradnja Vojske Srbije sa sportskim organizacijama u zemlji nastaviti da jača, na obostranu korist i zadovoljstvo.

Sport u Vojsci Srbiji zauzima posebno mesto budući da je za uspešnu realizaciju vojničkih zadataka neophodan visok nivo fizičkih sposobnosti, koje se najbolje razvijaju kroz sport. Pripadnici Vojske Srbije su i ove godine ostvarili zapažene rezultate na međunarodnim, nacionalnim i lokalnim takmičenjima i sportskim manifestacijama i tako na pravi način reprezentovali svoju vojsku i državu.

Povezane vesti