Obuka za održavanje aviona i helikoptera Vojske Srbije

Sreda, 27.7.2022 | Obuka
U Centru za obuku Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici u toku je obuka učenika završne godine Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“ za održavanje vazduhoplova Vojske Srbije.

Obuka se realizuje na avionima „supergaleb“ i „lasta“ i helikopterima „gazela“, u okviru stažiranja u 204. vazduhoplovnoj brigadi, sa ciljem osposobljavanja budućih podoficira vazduhoplovnotehničke specijalnosti za opsluživanje i održavanje ovih tipova vazduhoplova.

Učenici tokom obuke stiču dublja znanja o vazduhoplovima, njihovim delovima, nameni, principima rada i osnovnim radnjama i postupcima prilikom održavanja vazduhoplovne opreme i instrumenata u prvom i drugom nivou održavanja, što će im biti od neprocenjivog značaja na početnim dužnostima u jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Nakon završenog četvorogodišnjeg školovanja, položenog ispita iz stručnospecijalističkih predmeta i maturskog ispita, učenici Srednje stručne vojne škole će dobiti zvanje tehničara određene specijalnosti i biti primljeni u Vojsku Srbije kao profesionalni podoficiri sa činom vodnika.

Povezane vesti