Vojska Srbije nizom aktivnosti obeležava svoj praznik

Sreda, 20.4.2022 | Kultura i tradicija
Povodom 23. aprila — Dana Vojske Srbije, koji se obeležava u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, danas je održan niz manifestacija u Beogradu.

Ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnika Duška Žarkovića, položio je danas, uz vojne počasti, venac na Spomenik neznanom junaku na Avali. 

U Domu Garde u Beogradu održana je svečanost na kojoj su pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uručena odlikovanja iz nadležnosti vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića. Ukazima predsednika ukupno 219 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije odlikovano je zlatnim i srebrnim medaljama za zasluge i revnosnu službu.

Ceremoniji uručenja odlikovanja prisustvovali su ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sa članovima svojih kolegijuma.

Današnje aktivnosti u okviru proslave praznika završavaju se večeras u Domu Garde Svečanom akademijom povodom Dana Vojske Srbije.

Povezane vesti