Vežbovne aktivnosti jedinica Vojske Srbije na reci

Sreda, 2.11.2022 | Obuka
Na delu Dunava kod Begeča jedinice Rečne flotile realizuju vežbovne aktivnosti i taktičko-tehnička uvežbavanja za izvođenje borbenih dejstava na rekama i u zahvatu unutrašnjih plovnih puteva.

Tokom višednevnih aktivnosti, koje se realizuju u okviru združene vežbe  „Manevri 2022“, plovne i ronilačke jedinice rešavaju raznovrsne taktičke zadatke u plovidbi, koje u skladu sa namenom Rečna flotila izvršava u odbrambenim i napadnim operacijama Vojske Srbije. 

Akcenat je na uvežbavanju rada brodskih posada u različitim stepenima pripravnosti, te taktičkih radnji prilikom izviđanja i kontrole plovnih puteva, izvođenja protivbrodskih i protivminskih dejstava, protivdiverzantske odbrane brodova i spasavanja i evakuacije povređenih. 

Uspešna realizacija složenih taktičkih zadataka koji su na vežbi postavljeni pred jedinice Rečne flotile potvrđuje visok nivo osposobljenosti za pružanje podrške snagama Kopnene vojske u operacijama u zahvatu unutrašnjih plovnih puteva i efikasnu upotrebu snaga i plovnih sredstava u naoružanju ove jedinice.

Povezane vesti