Obuka tehničkog sastava u avijacijskim eskadrilama

Utorak, 11.4.2023 | Obuka
U avijacijskim i helikopterskim eskadrilama na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici u toku je obuka tehničkog sastava za održavanje i opsluživanje vazduhoplova koji baziraju na ovom aerodromu.

Obuka se izvodi u okviru priprema za letačke aktivnosti i tokom „tehničkog dana“, kada se posebna pažnja poklanja tehničkoj ispravnosti svih borbenih i neborbenih sredstava u jedinici.

Program obučavanja je koncipiran tako da se u jednom nedeljnom ciklusu prođu sve propisane standardne procedure za izvršenje specijalističkih tehničkih pregleda aviona i helikoptera, proveru funkcionalnosti motora, radio-navigacijske opreme i naoružanja, sa posebnim akcentom na naoružavanje i neposrednu pripremu vazduhoplova za letenje i dejstvo.

Cilj je da se održi odlična osposobljenost tehničkog sastava i dodatno osposobe podoficiri vazduhoplovnotehničke specijalnosti koji su u prethodnom periodu primili dužnosti u jedinici.

Tehnički sastav u vazduhoplovnim brigadama ima ključnu ulogu za ispravnost i pripremu aviona i helikoptera za borbenu upotrebu, a da je odlično osposobljen pokazuje svakodnevno u podršci intenzivnih letačkih aktivnosti ovih jedinica Vojske Srbije.

Povezane vesti