Ministar Vulin obišao zajedničke snage Vojske i Policije

Nedelja, 27.11.2016 | Aktuelnosti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, obišao je danas pripadnike Zajedničkih snaga vojske i policije u bazama duž granice s Makedonijom.

U prisustvu komandanta Četvrte brigade kopnene vojske, brigadnog generala Zorana Lubure, ministra je o stanju na terenu informisao pukovnik Vladeta Baltić.  

Tokom obilaska posednutog objekta „Kozjak“, Vulin je razgovarao s pripadnicima zajedničkih snaga, gde je, nakon upoznavanja s načinima obezbeđivanja državne granice, ocenio da oni besprekorno rade svoj posao uprkos teškim uslovima.
 
„Kažem čitavoj našoj javnosti da su ovi ljudi sposobni da čuvaju našu granicu na najbolji mogući način bez obzira na to da li će se sporazum između Evropske Unije i Turske održati, i hoće li doći do povećanja broja migranata“, poručio je Vulin.
 
Ministar Vulin je posetu Zajedničkim snagama vojske i policije završio na Graničnom pelazu Preševo.

Od 22. jula, od kada združene snage vojske i policije kontrolišu državnu granicu prema Makedoniji i Bugarskoj, sprečili su 15.000 migranata u pokušaju da ilegalno uđu u Srbiju. Uhvaćeno je gotovo 100 krijumčara koji su pokušali da iligalno prevedu više od 1300 migranta na sever naše zemlje. 

Povezane vesti