Taktički kurs iz oblasti civilno-vojne saradnje

Sreda, 6.4.2022 | Obuka
U organizaciji Odeljenja za civilno-vojnu saradnju (J-9) Generalštaba Vojske Srbije, u bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“ realizuje se petodnevni taktički kurs iz oblasti civilno-vojne saradnje za oficire i podoficire Vojske Srbije.

Obuka se realizuje radi osposobljavanja pripadnika Vojske Srbije za izvršavanje funkcionalnih zadataka iz delokruga rada tima za civilno-vojnu saradnju u mirovnim operacijama i boljeg razumevanja savremenih izazova u radu s civilnim organizacijama u međunarodnom okruženju.

U teorijskom delu obuke, polaznici su upoznati sa osnovama civilno-vojne saradnje kod nas i u svetu, nadležnostima međunarodnih vladinih i nevladinih organizacija koje pružaju pomoć ugroženom stanovništvu i iskustvima oficira Vojske Srbije za civilno-vojnu saradnju iz mirovnih operacija. Programom je predviđen i praktični deo na poligonu „Borovac“, tokom kojeg oficiri i podoficiri rešavaju različite taktičke supozicije i uvežbavaju propisane procedure za rad i postupanje timova za civilno-vojnu saradnju.

Znanja stečena na kursu polaznici će primenjivati u svakodnevnom radu na dužnostima organa za civilno-vojnu saradnju u Vojsci Srbije, kao i prilikom angažovanja u mirovnim operacijama.

Povezane vesti