Pomoć vojnih lekara meštanima sela u okolini Aleksinca i Priboja

Četvrtak, 19.10.2023 | Civilno-vojna saradnja
Pripadnici Vojske Srbije su ove nedelje, u saradnji sa Crvenim krstom, lokalnim samoupravama i domovima zdravlja, realizovali akciju „Vojni lekar na selu“ na teritoriji opština Aleksinac i Priboj.

Cilj ove akcije, u koju su bili uključeni medicinski timovi Druge brigade kopnene vojske i Mešovite artiljerijske brigade, je jačanje saradnje i poverenja na lokalnom nivou i pružanje pomoći stanovništvu kojem je otežan pristup sistemu zdravstvene zaštite.

U okviru projekta, vršeni su preventivni zdravstveni pregledi u privremeno formiranim ambulantama u selima Sjeverin i Kalafate u okolini Priboja i u selu Vitkovac kod Aleksinca, kao i kućne posete slabo pokretnim i nepokretnim osobama. Ovom prilikom su podeljeni i paketi sa osnovnim životnim namirnicama koje je obezbedio Crveni krst.

Akcija „Vojni lekar na selu“ predstavlja samo jedan od projekata civilno-vojne saradnje koje Vojska Srbije sprovodi u svim krajevima Republike Srbije, čime pokazuje da je uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba pomoći najugroženijima.

Povezane vesti