Obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

Petak, 24.3.2023 | Kultura i tradicija
Dan sećanja na stradale u NATO agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju obeležen je danas komemorativnim skupovima u komandama, jedinicama i ustanovama Vojske Srbije i polaganjem venaca i cveća kraj spomen-obeležja poginulim pripadnicima Vojske Jugoslavije.

Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koju je predvodio potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, položila je venac na spomen-obeležje „Herojima 37. motorizovane brigade“ u kasarni „Stefan Nemanja“ u Raški.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović je učestvovao na komemorativnom skupu u kasarni „Banjica“ u Beogradu i tom prilikom položio venac kraj spomen-obeležja poginulim pripadnicima raketnih jedinica PVO u NATO agresiji na SRJ.

Odajući poštu stradalima u bombardovanju koje je počelo na današnji dan pre 24 godine, general Mojsilović je istakao da pripadnici Vojske Srbije s ponosom čuvaju uspomenu na vojnike i policajce koji su živote položili braneći otadzbinu, ali i na sve koji su nevino stradali u brutalnom aktu agresije na suverenu zemlju.

General Mojsilović će, sa članovima svog kolegijuma, prisustvovati i centralnoj državnoj ceremoniji povodom Dana sećanja na stradale u NATO agresiji, na Trgu Svetog Đorđa u Somboru, kojoj će prisustvovati i vrhovni komandant Vojske Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić, ministar odbrane Miloš Vučević, predstavnici Vlade Republike Srbije, verskih zajednica i brojni građani.

Pripadnici Vojske Srbije su uzeli učešće i u komemorativnim aktivnostima u svim garnizonima i garnizonskim mestima, koje su, povodom Dana sećanja, organizovali gradovi i opštine, boračke i druge organizacije koje neguju vojničke tradicije.

Povezane vesti