Čestitka povodom Dana vida Kopnene vojske

Sreda, 16.11.2022 | Kultura i tradicija

ČESTITKA

PRIPADNICIMA KOPNENE VOJSKE
POVODOM 16. NOVEMBRA DANA VIDA


Pripadnicima Kopnene vojske upućujem srdačne čestitke povodom 16. novembra — dana vida.

Kao pripadnici najbrojnijeg i najstarijeg vida Vojske i kao potomci junaka sa Suvobora, nastavljate tradiciju dugu preko jednog veka i gledajući u budućnost, potvrđujete tradicionalne vrednosti srpskog vojnika, objedinjujući ih sa savremenim.

Obezbeđujući mir i stabilnost na jugu Srbije i administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom dajete poseban doprinos bezbednosti u regionu, a angažovanjem u multinacionalnim operacijama umnogome doprinosite jačanju ugleda Vojske Srbije i naše zemlje u svetu.

Postignuti rezultati su dokaz vašeg opredeljenja da časno, odgovorno i profesionalno izvršavate dodeljene zadatke. Istrajnost, nepokolebljivost i gvozdena volja junaka Kolubarske bitke, neka vam budu dodatni izvor motivacije i vodilja u daljem radu na izvršavanju zadataka.

U uverenju da ćete i u budućnosti svojim profesionalnim odnosom prema zadacima jačati operativne sposobnosti svojih jedinica, još jednom vam čestitam praznik i želim uspehe u daljem radu, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović

Povezane vesti