Dezinfekcioni punktovi ABHO u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

Utorak, 14.4.2020 | Aktuelnosti
Širom Republike Srbije, pripadnici jedinica atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) Vojske Srbije nastavljaju angažovanje na sprovođenju mera u cilju sprečavanja širenja virusne infekcije kovid-19 .

Kod privremenih bolnica u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, pripadnici ABHO uspostavili su i dezinfekcione punktove, gde je angažovan najveći broj pripadnika tih jedinica.

Odeljenja za dekontaminaciju raspoređena su na Beogradskom sajmu, sa zadatkom dezinfekcije medicinskog i ostalog osoblja koje radi unutar hale 1, a vrši se i dezinfekcija svih prilaznih puteva i površina.

Dezinfekcioni punkt oformljen je i u Novom Sadu, gde pripadnici ABHO, takođe, vrše dezinfekciju medicinskog i nemedicinskog osoblja koje radi sa pacijentima u privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu. Ista ekipa angažovana je i na dezinfekciji ostalih površina oko sajma.

Dva odeljenja angažovana su na dezinfekcionom punktu oformljenom ispred sportske hale “Čair” u Nišu, gde je, takođe, privremena bolnica za smeštaj pacijenata obolelih od kovida-19. U toku današnjeg dana, biće postavljen i privremeni punkt u vidu jedne dezinfekcione stanice na ulazu u Klinički centar Niš.

Kao i prethodnih dana, više mobilnih ekipa radi na različitim pravcima sa zadatkom preventivne dezinfekcije komunikacija i javnih površina. Pripadnici ABHO vrše i dezinfekciju puteva i javnih površina u Svrljigu, Aleksincu i Kruševcu, a dve ekipe angažovane su na istom zadatku i u Leskovcu.

Sve zadatke jedinice ABHO realizuju uz maksimalno poštovanje svih opštih mera zaštite s ciljem sprečavanja širenja virusne infekcije kovid-19, kao i posebnih mera zaštite prilikom realizacije zadataka dezinfekcije.
Ključne reči

Povezane vesti