Obuka za podoficire u Ratnom vazduhoplovstvu i PVO

Sreda, 22.6.2022 | Obuka
U jedinicama Komande za obuku ovog meseca je započelo usavršavanje polaznika treće klase Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, koji su uspešno prošli selekciju po javnom konkursu iz februara ove godine.

Njihovo osposobljavanje traje šest meseci i realizuje se u četiri modula, nakon čega će biti promovisani u čin vodnika i stupiti u profesionalni stroj pripadnika Vojske Srbije.

Prva dva modula, tokom kojih polaznici stiču znanja neophodna za obavljanje osnovnih vojničkih dužnosti i razvijaju liderske sposobnosti za komandovanje odeljenjima, realizuju se u Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“. Budući podoficiri se nakon toga upućuju na specijalističku obuku u Centar za obuku Ratnog vazduhoplovstva i PVO, gde će se praktično osposobljavati za rukovanje sredstvima rodova i službi. 

Poslednja faza usavršavanja se realizuje u jedinicama Vojske Srbije, gde se u skladu sa radnim mestima za koja su konkurisali kandidati obučavaju za avio-oružare, avio-tehničare i operatore na radarskim i raketnim sistemima, kako bi spremno dočekali prve starešinske dužnosti u Ratnom vazduhoplovstvu i PVO.

Povezane vesti