Obilazak jedinica Vojske Srbije u garnizonu Požarevac

Utorak, 7.6.2022 | Aktivnosti NGŠ
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas sa saradnicima deo jedinica Vojske Srbije u garnizonu Požarevac.

U kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“, general Mojsilović je sagledao organizaciju života i rada u Centru za obuku kopnene vojske, stanje, operativne i funkcionalne sposobnosti, kao i kapacitete za obuku u ovoj jedinici Komande za obuku. 

Ovom prilikom održano je i informisanje profesionalnih pripadnika jedinice o težišnim zadacima Vojske Srbije, planovima za dalje unapređenje sposobnosti, kao i o merama koje se preduzimaju za poboljšanje statusa i materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije.

General Mojsilović je, u nastavku obilaska, prisustvovao segmentima taktičke obuke koju na poligonu „Peskovi“ prolaze polaznici Osnovnog kursa za podoficire. Reč je o profesionalnim vojnicima koji se u Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“ osposobljavaju za obavljanje početnih podoficirskih dužnosti u Vojsci Srbije.

U obraćanju budućim podoficirima, načelnik Generalštaba je pohvalio njihovo zalaganje na obuci i profesionalan odnos prema obavezama, i istakao da se od njih očekuje da ulože maksimalne napore kako bi dostigli zahtevane visoke standarde i stekli potrebna znanja i veštine kojе će ubrzo, po završetku kursa, biti u prilici da primene kao starešine Vojske Srbije.

Povezane vesti