Načelnik Generalštaba obišao jedinice u Valjevu, Šapcu i Sremskoj Mitrovici

Utorak, 11.2.2014 | Aktuelnosti

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je danas jedinice Vojske Srbije u garnizonima Valjevo, Šabac i Sremska Mitrovica. Obilazak ovih jedinica počeo je u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, gde je načelnika Generalštaba dočekao komandant Komande za obuku general-major Đokica Petrović.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je danas jedinice Vojske Srbije u garnizonima Valjevo, Šabac i Sremska Mitrovica.

Obilazak ovih jedinica počeo je u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, gde je načelnika Generalštaba dočekao komandant Komande za obuku general-major Đokica Petrović. O stanju u svojim jedinicama, najvažnijim zadacima u prethodnoj i tekućoj godini i ciljevima koje su postavili pred jedinice kojima komanduju referisali su komandant Drugog centra za obuku potpukovnik Ljubiša Stošić, komandant Druge brigade Kopnene vojske brigadni general Marinko Pavlović, komandant 24. diviziona samohodnih višecevnih lansera raketa (SVLR) potpukovnik Saša Radosavljević i komandant 22. pešadijskog bataljona major Milan Medić. General Diković je, potom, obišao deo prostorija za život i rad pripadnika valjevskog garnizona.

U šabačkoj kasarni „Cerski junaci“ načelnika Generalštaba dočekao je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković. O zadacima i ciljevima svojih jedinica generala Dikovića izvestili su potpukovnik Siniša Marinković, komandant 1. pontonirskog bataljona i potpukovnik Radomir Janjić, komandant 2. skladišnog bataljona. General Diković odao je priznanje pontonirskom bataljonu za rad u protekle dve godine i istakao da je reč o najboljoj jedinici te vrste u našoj vojsci.

Nakon obilaska kasarne „Boško Palkovljević Pinki“, u Sremskoj Mitrovici, u kojoj se nalaze 15. tenkovski bataljon, 16. mehanizovani bataljon i 13. divizion SVLR, generalu Dikoviću referisali su komandanti ovih jedinica majori Slobodan Stanković, Borislav Krnjajić i Veroljub Bunijevac.

U svakoj od pomenutih kasarni, načelnik Generalštaba informisao je pripadnike vojske o trenutnom stanju u Vojsci Srbije, ključnim zadacima i aktivnostima u 2014. godini. O aktuelnim pitanjima i planovima u oblastima za koje su odgovorni, prisutne su informisali načelnici organizacionih celina Generalštaba – Uprave za ljudske resurse general-major Slađan Đorđević, Uprave za operativne poslove general-major Vojin Č. Jondić, Uprave za logistiku pukovnik Željko Ninković i Odeljenja za finansije pukovnik Miloš Miletić, kao i glavni podoficir Vojske Srbije zastavnik prve klase Milojko Milosavljević.

Povezane vesti