Stažiranje kadeta u Tehničkom remontnom zavodu „Čačak“

Sreda, 7.7.2021 | Obuka
U Tehničkom remontnom zavodu „Čačak“, u toku je stažiranje kadeta 142. klase Vojne akademije smera vojnomašinsko inžinjerstvo, modula naoružanje.

Reč je o stručnoj praksi tokom koje kadeti završne godine studija stiču praktična znanja neophodna za obavljanje početnih oficirskih dužnosti u jedinicama i ustanovama Vojske Srbije.

U skladu sa tematskim planom, stručna lica ove eminentne vojne ustanove upoznala su kadete sa istorijatom, misijom i zadacima Zavoda, kao i tehnologijama i kapacitetima za održavanje naoružanja i vojne opreme.

U toku stažiranja, kadeti će imati priliku da se u realnim uslovima upoznaju sa konstrukcionom, tehničkom i tehnološkom dokumentacijom, asortimanom naoružanja, tehnološkim postupcima i opremom. Osim navedenog, biće im prikazani radni procesi u toku remonta sredstava i naoružanja, hemijska laboratorija, savremeni uređaji i alati, kao i tehnologija održavanja nišanskih sprava i optičkih uređaja.

Značaj posete Tehničkom remontonom zavodu „Čačak“ ogleda se u praktičnoj primeni znanja koja su kadeti stekli na Vojnoj akademiji, pre svega u oblasti remonta sredstava i naoružanja i izrade rezervnih delova, što će im biti od neprocenjivog značaja prilikom izrade završnih radova.

Povezane vesti