Obilazak jedinica Kopnene vojske u Nišu

Ponedeljak, 19.10.2020 | Iz jedinica
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Treće brigade kopnene vojske i Mešovite artiljerijske brigade u kasarni „Mija Stanimirović“ u Nišu.

Tokom obilaska, ministar odbrane je prisustvovao prikazu dela naoružanja i opreme na upotrebi u ovim brigadama Kopnene vojske. Prikazano je izviđačko odeljenje opremljeno po modelu M-21, rad bespilotnog vazduhoplova malog dometa i samohodna top-haubuca NORA-B 52 M15 sa savremenim pratećim sredstvima za akviziciju i logističku podršku.

U završnom delu posete, ministar Vulin je obišao spomen-sobu Mešovite artiljerijske brigade.

Nakon obilaska, ministar Vulin je istakao da u Kopnenoj vojsci služe vredni, posvećeni ljudi, oni kojima je naša otadzbina uvek bila i jeste iznad svega.

— Gde god je bilo teško, i kad god je teško, Kopnena vojska je tu. Dok mi razgovaramo, Kopnena vojska je upravo sada u Kopnenoj zoni bezbednosti, gde 24 časa, svakoga dana u godini, dežuraju i vode računa da naša bezbednost, da naš način života ne bude ugrožen — naglasio je ministar Vulin dodajući da su tokom borbe sa pandemijom kovida, pripadnici Kopnene vojske na sebe preuzeli najveći teret, obezbeđivali sve domove za socijalno staranje, bolnice, radili gde god treba i šta god treba.

Povezane vesti