Projekti civilno-vojne saradnje Vojske Srbije

Četvrtak, 31.8.2023 | Civilno-vojna saradnja
Pripadnici Vojske Srbije realizovali su ove nedelje projekte civilno-vojne saradnje u saradnji sa lokalnim samoupravama u Trgovištu i Prokuplju.

U okviru ovih projekata, koji se realizuju radi jačanja međusobnog poverenja i stvaranja uslova za bolji život građana Srbije, pružena je medicinska pomoć meštanima sela Novi Glog u opštini Trgovište i realizovani su inžinjerijski radovi na rekonstrukciji puta u prokupačkom selu Zdravinje.

Vojni lekari i medicinski tehničari Četvrte brigade kopnene vojske su realizovali preventivne zdravstvene preglede u privremeno formiranoj ambulanti u Osnovnoj školi „Vuk Karadzić“ u Novom Glogu, kao i kućne posete slabo pokretnim i nepokretnim osobama.

Istovremeno u selu Zdravinje, inžinjerijska radna grupa iz sastava Treće brigade kopnene vojske sanira oštećenja i uklanja stabla i rastinje na kritičnoj deonici lokalnog puta, kako bi se meštanima obezbedilo nesmetano korišćenje ove putne komunikacije. Izvođenje radova na rekonstrukciji puteva za inžinjerijske jedinice putne specijalnosti predstavlja vid obuke u realnim uslovima, kojom se dodatno unapređuje osposobljenost za angažovanje u operacijama i realizaciju namenskih zadataka.

Vojska Srbije projekte civilno-vojne saradnje realizuje u svim krajevima naše zemlje. Više puta je pomagala u izgradnji puteva i vodovoda, raščišćavanju snežnih nanosa i rečnih korita, vodosnabdevanju i zdravstvenoj zaštiti lokalnog stanovništva, sa čim će nastaviti i ubuduće.

Povezane vesti